ЗАХИСТИТИ ВАШІ ПРАВА У МАГАЗИНІ

Про те, як захистити Ваші права у магазині розповідає керуючий партнер юридичної фірми Результат, юрист Максим Полішкевич у випуску № 2 програми «Мої права» Громадського ТБ: Черкаси.
Багато з нас навіть не замислюються, що вимога магазину залишати речі в камері схову, обшуки охоронників магазину – це грубе порушення законних прав та інтересів громадян. Кожен громадянин повинен знати, що при вимозі працівника охоронної служби магазину пройти в приміщення для огляду, Ви маєте повне право відмовитися і викликати представників органів правопорядку. Між вартістю товару на ціннику та реальною ціною товару не має бути різниці, а у випадку якщо вони відрізняються – Ви вправі вимагати відпустити Вам товар за ціною з цінника.
Окремим питанням порушення прав споживачів лишається відповідальність за збереження Ваших речей у камері схову магазину чи супермаркету. Наявність у Вас жетона від скриньки в камері схову є свідченням того, що між Вами та магазином укладений договір зберігання. Інша справа – довести, що саме лежало у скриньці, вартість речей і товарів, які зникли. Проте особливо багато проблем виникає у споживачів через небажання магазинів замінювати або повертати кошти за неякісний товар, а також повертати придбані речі з інших причин: не підійшов розмір, колір тощо. Необхідно бути уважним, завжди зберігати чек з магазину, і вимагати товарний чек у продавця, якщо купуєте товар на ринку – у такому разі Ви зможете відстояти свої права.
Юридична фірма Результат має значний досвід співпраці з FMCG та ритейлом, і тому безумовно наші юристи готові захищати Ваші права як консультанти, на стадії досудового врегулювання спору, а у випадку необхідності – і у судах будь-якої юрисдикції.

Читайте: Ваші права на доступ до інформації
Наші юристи забезпечують
представництво інтересів клієнта та надають
повний спектр юридичних послуг:

• на стадії досудового врегулювання спору
• в Господарському суді Черкаської області
• в Черкаському окружному
• адміністративному суді
• в районних та міськрайонних судах
• Черкаської області
• в Апеляційному суді Черкаської області
в судах апеляційної та касаційної інстанцій
адміністративної та господарської юрисдикцій

Ми знаємо як захистити Ваші права!

всі новини